Nieuws

Commando overdracht C-PPS en Stokoverdracht SA PPS en uitreiking OTCGenie Legpenning

Webmaster
31 mei 2018

Op dinsdag 29 mei heeft luitenant-kolonel Albert de Haan het commando van de PPS overgedragen aan luitenant-kolonel Ton van Schadewijk. Tegelijk met deze wisseling vond er ook een stokoverdracht plaats tussen de adjudanten Arno Koenders en Jean-Pierre Boelaars. 

Voorafgaande aan de commando-overdracht en stokoverdracht heeft de luitenant-kolonel Bloom het woord gekregen namens C-OTCGenie kolonel Valk om aan de PPS de OTCGenie Legpenning uit te reiken wegens het innovatieve vermogen bij de VEVA-opleiding en de voortreffelijke manier waarop de school gedurende langere tijd verschillende opleidingen heeft ondersteund.

Daarna vond de overdracht van de richtstok plaats, waarna de luitenant-kolonel Albert de Haan nog een woordje kon richten aan zijn oude SA.

De commando-overdracht van de school vond plaats door middel van het overhandigen van de kruishout tussen beide luitenant-kolonels. Door luitenant-kolonel de Haan werd aangehaald waar een kruishout in het verleden voor werd gebruikt en symbool staat voor de werkzaamheden die binnen de PPS worden aangeleerd.

De Haan blikte in zijn toespraak terug op een mooie intensieve tijd met interessante ontwikkelingen zoals deze oa bij de VEVA hebben plaatsgevonden. Bovendien haalde de Haan aan dat hij het moeilijk vond om de werkzaamheden voor deze geweldige school los te laten. Ook stond hij stil bij het overlijden van Smi Peter Vogelaar die afgelopen weekend bij een noodlottig ongeval om het leven is gekomen. In verband met het overlijden van Peter werden beide overdrachten op sobere wijze uitgevoerd. Verder bedankte hij collega’s en partners voor de prettige samenwerking. 

Na de ceremonie vond de receptie plaats in de bedrijfskantine van de PPS en werden de luitenant-kolonel de Haan en de adjudant Koenders door de plaatsvervangend commandant,  de Majoor Jansen, nog eens in het zonnetje gezet. Als blijk van waardering heeft de adjudant Koenders zijn richtstok meegekregen met een mooi richtstokkistje namens het personeel van de school voor zijn grote verdiensten.
Ook de regimentsadjudant mocht niet ontbreken om de genietradities uit te dragen en door o.a een dubbele eregalerij werd het mineurslied “uit het hart”  luidkeels meegezongen.