Hoge Amerikaanse onderscheiding voor Regimentsgenoot

Hoge Amerikaanse onderscheiding voor Regimentsgenoot

Webmaster
06 juni 2017

De Meritorious Service Medal is een hoge Amerikaanse onderscheiding. Deze is bedoeld voor Amerikaanse en buitenlandse militairen die meer dan verdienstelijk hebben opgetreden buiten gevechtsomstandigheden. 4 Nederlandse militairen deden dat. Zij kregen zaterdag in Den Haag het eremetaal voor hun inzet in Israël en de Palestijnse Gebieden. 

De Genist LKOL Peter Floor maakte deel uit van de joint multinationale civiel diplomatieke missie van de United States Security Coordinator for Israel and the Palestinian Authority (USSC). Dat heeft als doel het Palestijnse veiligheidsapparaat te ondersteunen bij de professionele uitvoering van de taken in de Palestijnse Gebieden. Hij leverde, volgens de Amerikanen, een significante bijdrage aan de missie door programmamanagement van infra-maintenance projecten. 

De United States Security Coordinator for Israel and the Palestinian Authority (USSC) luitenant-generaal Frederick S. Rudesheim kende de onderscheidingen toe. De Amerikaanse Defensieattaché colonel Vincent Martinelli reikte ze uit.